MOBİL YAZILIM
ANDROID & IOS Yazılım Hizmeti
Mobil Uygulama
Android ve iOS Yazılım
2020 verilerine göre 170 milyar dolara yaklaşan küresel mobil uygulama pazarının, 2027 yılında 366 milyar doları aşacağı tahmin edilmektedir. İlgili mobil uygulama pazarının ülkeler bazında indirme oranlarına bakıldığında ise Türkiye %14 luk bir hacimle ilk beşte yer almaktadır. Bu da ülkemizdeki mobil uygulama ve yazılım ürünlerine olan talebi ortaya koymakta, ve bu talebi karşılamak isteyen hizmet ve ürün sağlayıcıları açısından arz doğurmaktadır.
Örneğin klasik e-ticaret yapan bir internet sitesinin, pazarını korumak veya genişletmek için mobil cihazlara ve dolayısıyla bir adım daha ilerisi olan mobil uygulamaya ihtiyaç duyması kaçınılmazdır.
Ya da gelişen ve büyüyen ticari sistemlerin, yönetim ve analizlerini kolaylaştıracak firmalara özgü saha uygulamaları, ya da eğitim kurumlarının velilerine yönelik hizmet uygulamaları çokça amaca hizmet eden, yüzlerce fikir talep edilmektedir.
Ne İşe Yarar?
Mobil Uygulama
Mobil Uygulamalar; kullanıcıların veya firmaların mevcut işlerinin daha verimli hale gelmesini ve müşterileriyle daha etkileşimli olmasını sağlamak için geliştirilmiş uygulamalardır.
Mobil cihazlar, hayatımıza girdiği günden itibaren, uygulamalar her geçen gün daha fonksiyonel hale gelmekte ve bunun sonucunda, kullanıcıların mobil cihazlarıyla geçirdikleri vakit, her gün artmaya devam etmektedir. Yapılan araştırmalara göre; kullanıcılar, mobil cihazlarında geçirdikleri vaktin yaklaşık %70 ’ini mobil uygulamaları kullanmak için ayırmaktadırlar.
Mobil uygulamaların amaçlarından biri; kişilerin ve/veya işletmelerin faaliyetlerinin daha verimli hale gelmesi ve işletmelerin müşterileriyle daha etkili bir iletişim içinde olmasıdır. Mobil uygulamalar aracılığı ile işletmeler hedef kitlelerine veya potansiyel müşterilerine daha hızlı ve etkin şekilde ulaşmakta, hizmet vermektedir.
Mobil uygulamalar; firmaların müşterilerine erişimini artırırken aynı zamanda hedef kitlenin de firmaya olan erişilebilirliğini artırmaya yardımcı olur. Aynı şekilde işletmelerin müşterileri ile güçlü ve sağlıklı bir ilişki geliştirmesine ve gerçek bir müşteri tabanı oluşturulmasına olanak sağlar. Mobil uygulamalar, kullanıcıların gerçek zamanlı olarak talep edecekleri ürünlere, bilgilere, süreçlere ve hizmetlere işlevsel olarak erişebilmelerini mümkün kılar.
“Neden bir mobil uygulamaya ihtiyaç duyalım?” diye düşünüyorsanız; mobil kullanıcı sayısındaki %50 ‘lik artış oranı bu pazarın önemini ortaya koyarken, sorunuzun da cevabı olmaktadır. Mobil uygulamalar sayesinde, markanızın ürünlerine ya da hizmetlerinize müşterilerinizin erişimi daha kolay olacaktır. Bunu yanı sıra, daha fazla müşteri ve ziyaretçi, lokal bir şekilde insanlara ulaşabilme, daha iyi seviyede müşteri hizmeti, uzun vade de kalıcı olmak sizlere mobil uygulamanın sağlayacağı önemli katkılardan bazılarıdır.
Mobil Uygulamalar, cihazların talepleri ve kısıtlamaları göz önünde bulundurularak ,sahip oldukları özelliklerden yararlanmak adına kodlanıp tasarlanmaktadır. Günümüz cihaz çeşitliliğinde her cihazda optimum performansta çalışmalı, fonksiyonellik ilkesinden sapmamış olmalıdır.
Bu kapsamda “kişilerin veya işletmelerin mevcut işlerinin daha verimli hale gelmesi ve kullanıcıyla daha etkin etkileşimde olması” amaçlarına hizmet eden IOS veya Android tabanlı yazılımlar sunuyoruz.
iOS Uygulama Yazılımı
X-CODE
iOS Apple ‘ın ilk başlarda iPhone için geliştirdiği daha sonra ise iPoudTouch ve iPad içinde kullandığı mobil işletim sistemidir. iOS, Mac OS X ‘den türetilmiş ve 4 kattan oluşan, katmanlı bir yapıya sahip işletim sistemidir.
iOS Mobil Uygulamalar, Apple cihazlarına özgü çaılşma prensibi olan uygulamalardır ve yalnızca App Store ‘dan ulaşılabilmektedir. iOS mobil uygulama geliştirmek için 4 farklı dil seçeneği mevcuttur. Bunlar Swift, C++, C ve Objective-C programlama dilleridir. iOS ’da bu diller arasında en çok kullanılan diller ise “Swift” ve “Objective-C” ’olmaktadır; fakat zamanla Objective-C kullanımı azalmış ve tamamen bitme noktasına gelmiştir. Çünkü; Swift, Objective-C ‘ye göre daha tanıdık bir sözdizimine sahiptir ve Objective-C Smalltalk ve C ’nin birleşiminden doğan söz dizimi olduğundan daha karmaşık bir dildir. Bu nedenle iOS mobil uygulamaların çoğu Swift ile yazılmaktadır. Ayrıca Swift ‘in kod yazma açısından daha esnek bir yapıda olduğunu da söyleyebiliriz. Bu programlama dillerini kullanabilmek için, Apple ‘ın kullanıcılarına sunduğu tek ve ücretsiz bir geliştirici aracı olan IDE XCode kullanılmaktadır.
Xcode ile MacOS, iOS, watchOS, tvOS alanında uygulamalar geliştirilebilmektedir.
iOS ‘da bir mobil uygulama geliştirirken bu uygulamanın hangi kitleye hitap edeceğini de bilmek ve ona göre bir arayüz geliştirip, programı ortaya çıkarmak faydalı olacaktır.
Android Mobil Uygulama
Android Studio
Google ve Open Handset Alliance tarafından geliştirilmiş olan Android; Linux işletim sistemi çekirdeğine sahip ve ücretsiz olup, cep telefonları ve tablet bilgisayarlar gibi mobil cihazlar için geliştirilmiştir. Açık kaynak kodlu olan ve dünyada en çok kullanılan işletim sistemlerinden biridir.
Hayatımıza her geçen gün daha fazla entegre olan mobil cihazlar, yazılımcılar tarafından geliştirilmekte olan çeşitli uygulamalarla birlikte pek çok işlemi daha kullanışlı ve pratik hale getirmektedir.
Android tabanlı mobil uygulama geliştirme, Google’ın geliştiriciliğini üstlendiği, açık kaynak kodlu olarak çalışan uygulamaların kodlanması işlemidir. Android tabanlı olup akıllı cihazlarda çalışan bu uygulamalar “.apk” uzantılıdır. Android uygulamaları; Java, C, C++, Assembly ve Python dahil birçok dilde geliştirilmektedir. Akıllı telefonlar ve tabletlerde en çok tercih edilen Android uygulamaları geliştirirken, başka programlama dillerinin yanı sıra sıklıkla JAVA programlama dili kullanılmaktadır.
Özel yazılan bu programların gerekli aşamaları karşılaması durumunda ilk olarak Google PlayStore ’da listelenir ve kullanıcıların hizmetine sunulur.
Türkiye ’de; Android ve iOS olmak üzere 4 binden fazla uygulama vardır. Bu uygulamalarda iOS uygulamalarının kullanımı Android uygulamalarına göre daha fazladır. Küresel pazarda ise işler bunun tam tersi şekilde işlemektedir. iOS uygulamalar yüzde 45 iken Android uygulamalar yüzde 55 pay almaktadır. Kısacası Türkiye’deki durum küresel tablonun tam tersini yansıtmış oluyor.
HETA olarak bizler; sizlerin planlamış olduğu mobil yazılımı, ekibimizin uzmanlığı ve sektör tecrübesi ile harmanlayarak, en iyi şekilde sizlere sunmaktayız.
Her bir müşterimize özel olarak hazırlanmış en uygun çözümü sunuyor ve uygulamanızı kurumsal kimliğinize uygun hale getirerek, hem estetik hem de kullanıcı dostu olacak şekilde tasarımını gerçekleştiriyoruz.
HETA, mobil uygulama geliştirme hizmetleri ile kurumlara; sorunsuz çalışan yazılımlar, yenilikçi ve uzun vadeli çözümler sunmayı hedeflemektedir. Bununla birlikte, uygulamanızın doğru bir şekilde ve beklentilerinize uygun zaman çizelgesi dahilinde teslim edilmesi HETA için oldukça önemlidir.
İlginizi Çekti mi?
İşte Teklifimiz…
Eğer bu anlattıklarımızdan herhangi birine ihtiyacınız varsa, satışınızı artırmak ya da daha fazla kişiye doğru şekilde erişmek istiyorsanız tanışma vaktimiz gelmiş demektir.
TALEP FORMUMUZ aracılığı ile bize bilgilerinizi bırakırsanız analizlerimizi yapıp size hemen dönüş sağlarız.